Welkom bij Hengers

Met Hengers Classic Cars richten wij ons op de aan- en verkoop van de originele Toyota Landcruiser. Daarnaast zijn wij onder Hengers Agro ook nog eens gespecialiseerd in mechanische onkruidbestrijding en zijn wij officieel dealer van Steketee.

icon_widget_image Enkel op afspraak geopend icon_widget_image Cars: Veenschapswijk 18, Erica icon_widget_image Agro: Padhuis Europaweg 78, Coevorden icon_widget_image Henry: +31(0)6-12841191 Gerry: +31(0)6-25285773 icon_widget_image Henry: henry@hengers.nl Gerry: gerry@hengers.nl

Hengers

wiedeg

Hoe je met een Steketee wiedeg het onkruid écht goed weg schoffelt

Een Steketee wiedeg is ideaal om de geschoffelde grond nogmaals over de kop te gooien en ook het kiemende onkruid de das om te doen. De tanden van de wiedeg trekken namelijk het (kiemende) onkruid los, waarna het in de zon en de wind uitdroogt en niet kan wortelen. Wil je graag optimaal resultaat van je schoffelwerk? Dan is nabewerking met een Steketee wiedeg wat je te wachten staat! In dit artikel leggen we je uit wat een Steketee wiedeg is, hoe deze wordt gebruikt en wat de functie ervan is. 

Steketee wiedeg

Wat is een Steketee wiedeg? 

Een wiedeg is een onderdeel die je achter een schoffelelement plaatst en die je gebruikt tegen onkruid wat niet goed los is gekomen. Met een wiedeg krab je de geschoffelde grond nog een keer los, waardoor het overgebleven onkruid loskomt en uitdroogt. Een wiedeg heeft zogenaamde wiedegtanden en is in onze webshop verkrijgbaar in verschillende werkbreedtes. 

Kies op basis van de ruimte tussen de gewasrijen de benodigde wiedeg variant: 

Bij bovenstaande producten wordt de wiedeg in zijn compleetheid geleverd. Dit betekent inclusief wiedegtanden en een steel. Losse onderdelen van het oude Steketee wiedegmodel zijn ook nog verkrijgbaar in onze webshop zie: Wiedegonderdelen oude model

Hoe werkt een Steketee wiedeg?

Een wiedeg hang je achter een schoffelelement (combi of basic-element) door middel van een houder. Aan deze houder zitten schuifdelen gemonteerd waar de wiedegtanden aan vastzitten. Deze schuifdelen zijn eventueel los verkrijgbaar in de maten 245 mm en 450 mm. Koop je een complete set – zoals hierboven – dan worden de schuifdelen bijgeleverd. 

Verder zit onderaan de wiedeg een bout waarmee je het schuifdeel kunt verplaatsen en daarmee de wiedeg op de juist werkbreedte kunt zetten. Daarnaast is het mogelijk om de wiedegtanden dichter, of verder van elkaar af te zetten. Daardoor bepaal je gemakkelijk de intensiteit van de wiedeg. 

Losse onderdelen bestellen voor de Steketee wiedeg

Heb je een bestaande wiedeg en heb je nieuwe onderdelen nodig? Kijk dan bijvoorbeeld goed of de juiste maat wiedegtanden besteld. Mocht je niet zeker weten wat je precies nodig hebt, neem dan gerust contact op! Wij helpen je graag. 

Steketee wiedeggen uitleg in een filmpje

Ben je benieuwd hoe het bovenstaande in de praktijk werkt? Onze Steketee specialist, Henry Meijering legt het uit in een filmpje: