Welkom bij Hengers

Met Hengers Classic Cars richten wij ons op de aan- en verkoop van de originele Toyota Landcruiser. Daarnaast zijn wij onder Hengers Agro ook nog eens gespecialiseerd in mechanische onkruidbestrijding en zijn wij officieel dealer van Steketee.

icon_widget_image Enkel op afspraak geopend icon_widget_image Cars: Veenschapswijk 18, Erica icon_widget_image Agro: Padhuis Europaweg 78, Coevorden icon_widget_image Henry: +31(0)6-12841191 Gerry: +31(0)6-25285773 icon_widget_image Henry: henry@hengers.nl Gerry: gerry@hengers.nl

Hengers

herenboeren

Hoe Herenboeren onkruid weg kunnen schoffelen

Met de stichting Herenboeren zien wij een mooie ontwikkeling op het gebied van duurzame voedsel productie.

Een kleine uitleg; Herenboeren Nederland is een beweging van burgers die samen eigenaar zijn van een boerderij. Deze burgers nemen een boer in dienst die zorgt voor de groente, het fruit en de dieren. Samen streven ze naar een kleine kringloop met zo min mogelijk input van buitenaf.

herenboeren

Herenboeren hebben dus als ware een XXL moestuin die ze moeten bijhouden en onderhouden. Het onderhouden van z’n moestuin heeft op het gebied van onkruidbestrijding uitdagingen. Zeker als de teelt op een duurzame en biologische manier wordt gedaan. In het groeiseizoen, tussen zaaien en oogsten, is onkruid dan ook vijand nummer 1. Waar onkruid groeit kan geen groente groeien, maar onkruid ontneemt naast de plaats ook water, voedingstoffen en zonlicht. Een teelt onkruidvrij houden is daarom van belang.

Steketee Schoffelmachine

Met een Steketee schoffelmachine kun je onkruid te lijf en hou je je groente schoon. De keuze aan attributen is echter groot:

Goede kennis van de werking van elk onderdeel is dan ook een vereiste voor een goed resultaat met het schoffelen.

Op onze YouTube pagina vind je interessante product video’s met meer informatie over de verschillende attributen. Bijvoorbeeld welke type schoffelmessen er zijn, en wat de werking is per type mes.

Ook kunnen Gerry en Henry (van Schoffelonderdelen.nl en Hengers Agro) een passend advies geven.

Hengers

De belangrijkste punten voor een goed schoffel resultaat:

  • Grondbewerking: vlak en vast!
  • Zaaien, planten en poten: zo recht mogelijk en met de juiste rijafstand!
  • Schoffelen: de juiste attributen per groente gewas!