Welkom bij Hengers

Met Hengers Classic Cars richten wij ons op de aan- en verkoop van de originele Toyota Landcruiser. Daarnaast zijn wij onder Hengers Agro ook nog eens gespecialiseerd in mechanische onkruidbestrijding en zijn wij officieel dealer van Steketee.

icon_widget_image Enkel op afspraak geopend icon_widget_image Cars: Veenschapswijk 18, Erica icon_widget_image Agro: Padhuis Europaweg 78, Coevorden icon_widget_image Henry: +31(0)6-12841191 Gerry: +31(0)6-25285773 icon_widget_image Henry: henry@hengers.nl Gerry: gerry@hengers.nl

Hengers

ic-light

Nauwkeurig werken met het IC-light camerasysteem

Met de IC-light camerabesturing voor het EC-steer stuurframe kun je nog nauwkeuriger onkruid bestrijden. De camera, de terminal inclusief computer en het parallelstuurframe maken het mogelijk om zowel overdag als ’s nachts nauwkeurig te werken.

Hoe werkt het IC-light systeem:

Het systeem neemt het sturen van de schoffelmachine tusen de rijen over en beperkt zo schade aan gewassen.

Camera:
De camera maakt beelden van de gewasrijen en verzend deze gegevens naar de terminal. De camera herkent één tot vijf gewasrijen in groente tinten of in RGB-kleuren. Daarnaast bevat de camera een zelfleerfunctie voor het herkennen van specifieke kleurtinten van het gewas in het veld. Ook bij veel schaduw werkt de camera prima.

ic-light

Parallelstuurframe:

Door middel van het hydraulische parallelstuurframe wordt het stuursignaal omgezet naar een correctie voor de schoffelmachine. Door deze parallelogramsturing ontstaat er een gelijkmatige en zachte stuurbeweging. Het zwenkbereik is maximaal 20cm naar links en rechts.

Terminal:
Het instellen van de IC-light camera is simpel. De met touchscreen en jobcomputer gecombineerde terminal bevat duidelijke symbolen en een simpele bediening. Door te schakelen tussen de live en digitale weergave kunnen de camera instellingen goed aan de omstandigheden worden aangepast.

ic-light computer

De drie bovenstaande componenten zijn de basis voor elk IC-light systeem. Maar je kunt het systeem verder uit bereiden met de volgende opties:

  • Led-werklampen
  • Joystick
  • Tweede camera
  • Meerdere IC-light systemen
  • EC-steer met driepuntskoppeling 

Led-werklampen:
Deze werklampen kun je toepassen als je ’s nachts wilt gaan werken. De Led-verlichting zorgt ervoor dat het gezichtsveld van de camera’s worden verlicht. Hierdoor kun je ’s nachts nauwkeurig werken.

ic-light

Joystick:
Wil je handmatige controle over de besturing van je EC-Weeder? Dan kan er een joystick worden toegevoegd. Hiermee kun je de camera onderbreken of volledig handmatig sturen.

Tweede camera:
Door een tweede camera toe te voegen kun je nog nauwkeuriger werken. Te denken is hierbij het uitheffen van elementen en vingerwieders bij keren. Maar ook kun je switch-cam toepassen, de camera met de beste beeld kwaliteit wordt dan leidend. 

Meerdere IC-light systemen:
Wanneer er meer dan één zaaimachine breedte of zaaibed in één gang moet worden bewerkt, kunnen meerere IC-light systemen als het ware onafhankelijk op één EC-Weeder worden gemonteerd. terwijl slechts één terminal wordt gebruikt.

EC-Steer met driepuntskoppeling:
Wil je gebruik maken van één IC-light camera besturing op verschillende schoffelmachines? Daarvoor is het EC-steer parallel verschuivingsframe niet vast in de EC-Weeder ingebouwd, maar is er een koppeldriehoek of driepuntsophanging aangebracht om meerdere schoffelmachines aan te koppelen. Zo kun je snel en eenvoudig wisselen van schoffelmachine.

ec-steer

Heeft u onderdelen nodig voor uw bestaande IC-light systeem, kijk dan eens op onze website.

Wil je meer informatie over het IC-light systeem? kijk dan onderstaand filmpje of neem gerust contact met ons op.