Welkom bij Hengers

Met Hengers Classic Cars richten wij ons op de aan- en verkoop van de originele Toyota Landcruiser. Daarnaast zijn wij onder Hengers Agro ook nog eens gespecialiseerd in mechanische onkruidbestrijding en zijn wij officieel dealer van Steketee.

icon_widget_image Enkel op afspraak geopend icon_widget_image Cars: Veenschapswijk 18, Erica icon_widget_image Agro: Padhuis Europaweg 78, Coevorden icon_widget_image Henry: +31(0)6-12841191 Gerry: +31(0)6-25285773 icon_widget_image Henry: henry@hengers.nl Gerry: gerry@hengers.nl

Hengers

spuitkappen

Bescherm je gewas met de spuitkappen van Steketee

Spuiten op of tussen de gewasrijen doe je met de spuitkappen van Steketee. Door het goed ontwikkelde systeem kan tot wel 80% spuitmiddel worden bespaard. Daarnaast kunnen groei achterstanden in het gewas worden voorkomen, omdat deze niet met de spuitmiddelen in contact komen.

De kappenspuit, of ook wel rijenspuit genoemd, gaat tussen de gewassenrijen door. In de spuitkap wordt een middel gespoten wat er voor zorgt dat het onkruid wordt bestreden.

steketee spuitkappen

In onze webshop kun je twee verschillende soorten spuitkappen vinden:

 

MS2 Spuitkappen

De MS2 spuitkapen zijn de meest bekende spuitkappen, deze kent men vooral vanuit de bieten, uien en wortelteelt. Er zijn twee soorten MS2 spuitkappen, namelijk: 

  • Het instapmodel
  • Het luxere model, voorzien van kleppen met scharnieren

Deze twee spuitkappen werken hetzelfde, en zijn beide aan een basic element te monteren.

spuitkappen

Het instapmodel:

Het instapmodel van de MS2 spuit is de gezette kap. Deze kap is verkrijgbaar in 3 maten:

Door middel van schroefdraad aan de onderzijde is de breedte nog 5 á 10cm te verstellen naar de juiste maat.

De MS spuitkap is voorzien van een Airmix 110-03 spuitdop, deze zit gemonteerd aan een spuitdophouder en is in hoogte verstelbaar. Door de hoogte verstelling kan het juiste spuitbeeld worden behaald.

Het instapmodel is aan de voorzijde open, aan de achterzijde zit een kunststof flap welke er voor zorgt dat het middel in de spuitkap blijft.

Het luxere model:

Het luxere model MS2 spuitkap is voorzien van kleppen met scharnieren. Deze kleppen zijn aan de bovenzijde van de kap te verstellen met een draadspindel. Dit werkt dus sneller en eenvoudiger als bij het instapmodel.

Deze kap is verkrijgbaar in 3 maten:

Ook deze MS spuitkap is voorzien van een Airmix 110-03 spuitdop, deze zit gemonteerd aan een gelijke spuitdophouder en is ook in hoogte verstelbaar. Door de hoogte verstelling kan het juiste spuitbeeld worden behaald.

Het luxere model is  is aan de voorzijde open, aan de achterzijde zit een kunststof flap welke er voor zorgt dat het middel in de spuitkap blijft. Aan de onderkant bevat de spuitkap stalen slijt strips. Dit is om de spuitkap een langere levensduur te geven op zwaardere gronden. Je kunt deze ook nog een keer omdraaien, zodat beide kant gebruikt kunnen worden om te slijten.

spuitkappen

EC Spray Underleaf

De EC spray underleaf is geschikt voor gewassen op ruggenteelt, denk hierbij bijvoorbeeld aan aardappelen en pioenrozen.

Deze spuitkap is aan een bewegende arm gemonteerd, zodat deze de rij goed kan volgen. De werkbreedte is instelbaar van 75 t/m 90cm. In de webshop hebben wij deze met een zwenkstuk voor 80×80 staan, maar wij kunnen deze ook leveren met een Basic element.

Ook de EC spray underleaf is voorzien van een Airmix 110-03 spuitdop, deze zit gemonteerd aan een spuitdophouder en is in hoogte verstelbaar. Hiermee kan het juiste spuitbeeld behaald worden.

ec-underleaf

Losse onderdelen

Naast de complete kappen vind je ook onderdelen in onze webshop.