Welkom bij Hengers

Met Hengers Classic Cars richten wij ons op de aan- en verkoop van de originele Toyota Landcruiser. Daarnaast zijn wij onder Hengers Agro ook nog eens gespecialiseerd in mechanische onkruidbestrijding en zijn wij officieel dealer van Steketee.

icon_widget_image Enkel op afspraak geopend icon_widget_image Cars: Veenschapswijk 18, Erica icon_widget_image Agro: Padhuis Europaweg 78, Coevorden icon_widget_image Henry: +31(0)6-12841191 Gerry: +31(0)6-25285773 icon_widget_image Henry: henry@hengers.nl Gerry: gerry@hengers.nl

Hengers

Steketee gewasbescherming

Bescherm het gewas tijdens het schoffelen met Steketee

Tijdens het schoffelen wordt het onkruid in een gewasrij bij de steel afgesneden en zo weggehouden bij het gewas. Verplaatsend (of opvallend) zand is in dit proces onvermijdelijk. Het onkruid is bestreden, maar het verplaatsende zand kan het gewas beschadigen. Om dit te voorkomen heeft Steketee meerdere oplossingen in het assortiment. In dit artikel leggen we je graag uit welke producten je in onze webshop kunt kopen om het gewas tijdens het schoffelen te beschermen. 

Steketee gewasbescherming

Verschillende soorten gewasbescherming van Steketee

Wat voor bescherming je nodig hebt, hangt af van het type element wat je gebruikt. In onze webshop hebben wij verschillende opties: 

Graag leggen we per product uit voor welk type element deze geschikt is en geven we meer informatie over de karaktereigenschappen van het Steketee product. 

Steketee verstelbare schijven

Steketee heeft zowel verstelbare schijven voor het basic element, als voor het combi-element. 

Verstelbare schijf voor het basic-element

De ophanging van deze schijven zit voor aan het vaste deel van het element. De schijf kan onafhankelijk bewegen van het mes. Je kunt de schijf dus gemakkelijk op de juiste afstand van het mes plaatsen en daarmee aanpassen aan de lengte van de rug. In de webshop kan je de verstelbare schijf kopen voor de linker of de rechterkant van de machine: 

De schijf kan aan het element bevestigd worden door middel van twee type schijfhouders: 

  • Vaste schijfhouder: Deze gebruik je wanneer je de schijf qua positie niet hoeft aan te passen. 
  • Verstelbare schijfhouder: Deze gebruik je wanneer je de schijf zowel horizontaal als verticaal wilt verstellen. 

Beide schijfhouders zitten op dezelfde manier gemonteerd aan het element. Door middel van een bout kan je de afstand tussen de schoffel en de schijven naar wens afstellen. Zo zorg je ervoor dat het mes en de schijf op de juiste afstand van elkaar zitten. 

Verstelbare schijf voor zowel het combi- als het basiselement

Deze beschermschijf van Steketee heeft een diameter van 220mm is aan een ronde as verstelbaar. Dat betekent dat je de schijf na bevestiging nog kunt stellen. Verder zit de schijf aan de voorkant en het mes (Steketee L-mes) aan de achterkant van de combinatie. De schijf snijdt de grond los, zodat het mes vervolgens met precisie het onkruid bij de wortel af kan snijden. Deze schijf is zeer geschikt voor kleine planten, zoals de ui.

Steketee gekartelde schijven

Deze gekartelde schijven worden gebruikt voor het beschermen van grote gewassen, zoals maïs. De schijven zijn geschikt voor het combi-element en verkrijgbaar met verschillende schuifdeel breedtes.

Afhankelijk van de afstand van de gewasrij kies je de bijbehorende breedte: 

De ophanging van de schijf is flexibel waardoor je de schijf gemakkelijk in zowel werkstand als transportstand kunt zetten. Tijdens het verplaatsen – wanneer je niet schoffelt – zit de schijf het rijden dus niet in de weg. Dankzij de karteling is de aandrijving van de schijf soepel en effectief.  

Steketee schoffelschijven

De Steketee schoffelschijven zijn uitermate geschikt voor ruggenteelt. Met een schoffelschijf schuif je heel licht de grond van de rug af en met de RVS aanaarder bouw je de rug weer op. Het is dus een andere soort bescherming dan die we hiervoor hebben besproken. De schoffelende werking zorgt voor het weghouden van onkruid op de rug en beschermt daarmee het gewas. Deze schoffelschijven passen alleen aan de Steketee combi-elementen. 

De schoffelschijven zijn beschikbaar in twee varianten: 

Steketee beschermplaten 

Als laatste hebben we de Steketee beschermplaten. Deze zijn uitsluitend bedoeld voor het combi-element. Deze robuuste beschermplaat beschermd het gewas tegen kluiten en is daarmee uitermate geschikt voor de zwaardere grond. 

De beschermplaten zijn beschikbaar in twee varianten: 

Tot slot 

Steketee biedt meerdere oplossingen voor het beschermen van het gewas tijdens het schoffelen. Voor zowel het combi- als basiselement van Steketee. Weet jij nou niet helemaal zeker wat de beste oplossing is voor jouw type gewas en grond? Neem dan gerust contact op! We voorzien je graag van vrijblijvend advies. 

Steketee beschermschijven uitleg in een filmpje

Ben je benieuwd hoe de verschillende onderdelen eruitzien? Onze Steketee specialist, Henry Meijering legt het uit in een filmpje: